CIFIN, Emmegin omistava holdingyritys ostaa Stuttgartilaisen Elumatec Groupin

Cifin, Emmegin omistava holdingyritys Modenassa on sopinut ostavansa saksalaisen Elumatec Groupin, joka on johtava profiilintyöstökonevalmistaja maailmassa koneiden valmistuksen, designin ja myyntiorganisaation puolesta. Tämä operaatio luo merkittävimmän toimijan alumiiniprofiili- ja PVC-profiilikoneiden valmistajana. Uuden teollisuusjätin arvioitu liikevaihto on noin 225 miljoonaa euroa.

Elumatec Group on perustettu vuonna 1928 ja sen jälkeen siitä on tullut maailmanlaajuinen toimija. Elumatec Groupilla on noin 700 työntekijää ja arvioitu liikevaihto vuonna 2015 on 120 miljoonaa euroa, josta noin 100 miljoonaa euroa syntyy viennistä. Elumatecin pääkonttori sijaitsee Stuttgartin Mühlackerissa, kuten myös päätehdas. Elumatecilla on myös tehdas Bosnia Herzegovinassa, myyntikonttoreita 30 ja jälleenmyyjiä yli 50:ssä maassa.

Valter Caiumi, Cifin Presidentti, kuvailee operaatiota: ”Tämä hankinta, jonka teimme, luo perustan alamme tärkeimmälle konsernille. Meitä yhdistää luovuus, liiketoimintaosaaminen, teknologia ja kansainvälinen kokemus. Uusi konserni tarjoaa ylimääräisen yhdistelmän vahvuutta asiakkaillemme ja siten huomattavan korkean lisäarvon. Meillä on mahdollisuus laajentua omilla päämarkkinoilla, pääasiassa rakennusalalla, ja ehdottamaan asiakkaillemme entistä innovatiivisempia teknologioita tehdasteollisuuden laajimmassa merkityksessä. ”

”Tämä operaatio”, lisää Caiumi, ”myös tuo meille sellaista ulottuvuutta, joka mahdollistaa suurempia investointeja tutkimus- ja kehitystyöhön. Olemme siirtymässä merkittävään vaiheeseen teollisuudessa. Tehdasteollisuuden on tehtävä nopeasti syvempi integraatio digitaalitekniikan ja tuotannon kanssa. 4.0 teollisuudesta on nopeasti tulossa konkreettista. Uusi Tehdas on fiksu ja joustava. Tämä tarkoittaa, että meidän kyky suunnitella ja valmistaa koneet ja laitteet on pakottanut meidät keskittymään yhä enemmän Älykkääseen Tehtaaseen. Kahden dynaamisen toimijan, Emmegi ja Elumatec, jossa merkittävä seurauksena mittakaavaetuja, voimme parantaa kasvustrategiaa ja vahvistaa asemaamme maailmanmarkkinoilla. Uusi teollinen ulottuvuus antaa meille voimaa rohkeasti sitoutua haasteisiin, joita teknologiset innovaatiot ja yhä kova kilpailu edellyttävät. ”

Emmegi ja Elumatec ovat 100% holdingyhtiö Cifinin hallinnassa, ja yhteenlaskettu henkilöstömäärä noin 1200, kokonaisliikevaihto tulee olemaan noin 225 miljoonaa euroa. Kuusi tuotantolaitosta – 5 Euroopassa ja 1 Aasiassa – jotka toimivat maailmanlaajuisesti 52 tytäryhtiön kanssa myynti- ja palvelutoiminnan merkeissä.

Elumatec AG:n oston yhteydessä Cifin on käyttänyt N + 1, Deloitte, Studio Tributario e Societario Deloitte, White & Case, UBI Banca (täysi takaaja) ja BPER palveluita.

Cifin Srl

Vuonna 1972 Giuseppe Caiumi perusti Cifin Holdingin ja se sisältää useita merkkejä, kuten Emmegi, Tekna, Emmegisoft ja Keraglass. Cifin ohjaimissa tänäpäivänä Valter Caiumi, yhdessä veljensä Andrean ja siskonsa Paolan kanssa. Em. yhtiöiden toimialana on tuotannon ja teknologioiden valmistaminen alumiini-, PVC-, kevytmetalliprofiileille, sekä lasinjalostus. Emmegin päätehdas sijaitsee Solierassa, Modenan lähellä. Cifinin hallinnoin kolmea tuotantolaitosta Piacenzassa, Limidissä ja Suzhounissa (Kiina). Liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on 105 miljoonaa euroa, josta 80 % tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Cifinin eri yhtiöiden palveluksessa on yli 500 ihmistä, joista noin 112 ulkomaisissa sivukonttoreissa.